Tillbaka

Ny tjänst från KGK och Autoexperten: Samma-dag-leverans!

Nu kan KGK-kunder välja att få sina beställningar levererade samma dag, via Autoexpertens lokala lager över hela Sverige.

Beställningen görs som vanligt av kunden, via Autokatalogen. När kunden sökt upp sin produkt finns valet att använda Samma-dag-dag-leverans.  Då visas lagersaldot hos den lokala Autoexperten-butiken, som kör ut beställningen samma dag*. Fakturan kommer som vanligt från KGK.

– Vi är glada att kunna erbjuda denna tjänst, som är ett samarbete mellan KGK och Autoexperten. Samma-dag-leverans har utvecklats och testats under lång tid och både kunder och butiker är väldigt positiva, säger Anders Nilsson, Försäljningsdirektör KGK.

Fördelarna med Samma-dag-leverans är många, för kund såväl som för butik. De korta leveranstiderna gör att verkstäderna kan hålla i gång sina verksamheter och minska sina stillaståendekostnader. Det behövs inte längre någon egen lagerhållning av produkter som inte är standard i kundens sortiment. Dessutom kan man minska antalet leverantörer eftersom Samma-dag-leverans gör det möjligt att snabbt få hem allt som en verkstad kan behöva från en och samma leverantör.

Autoexpertens butiker får med hjälp av denna tjänst en närmre relation till kunderna. Samma-dag-leverans ger en regelbunden kontakt med verkstäderna, som får en ökad kännedom om Autoexpertens breda sortiment.

– Reaktionerna från våra nya KGK-kunder har varit odelat positiv, säger Mikael Fallgren, platschef på Autoexperten i Karlstad.

Samma-dag-leverans som tjänst har redan fungerat i stora delar av Sverige sedan våren 2021, men lanseras nu officiellt i samband med Automässan 18-21 januari. Under tiden som tjänsten har utvecklats har Autoexpertens butiker successivt anslutit sig. Nu är de flesta av butikerna med och Samma-dag-leverans kommer därmed inom kort att vara rikstäckande.

– Det känns roligt att det har fungerat så bra och att vi nu äntligen kan erbjuda Samma-dag-leverans storskaligt, så att alla våra kunder och butiker får ta del av fördelarna med tjänsten, säger Anders Nilsson.

Som kund kommer man att få sin faktura som vanligt av KGK, och beställa från Autokatalogen precis som man är van vid. Autoexpertens butiker fungerar som ett lokalt lager.

KGK och Autoexperten vill med denna tjänst, utöver ovan nämnda fördelar, även bidra till mer hållbara transporter, i och med de kortare leveransresorna och ett minskat antal leverantörer.

Se gärna denna film, som presenterar tjänsten.

* Lokala undantag kan förekomma och om kunden lägger sin beställning efter att budrundan har gått så kommer leveransen dagen efter.