Tillbaka

NCC väljer Carsmart för hantering av förmånsbilar

2016 inledde NCC och Carsmart ett samarbete, med målet att effektivisera hanteringen av NCC:s vagnpark. I det skedet stod Carsmart inför ett omfattande utvecklingsarbete, där nya system och en organisation för hantering av administrationslösningar skulle möjliggöra skräddarsydda behovsbaserade tjänster till kunderna. Samarbetet med NCC har varit avgörande för realiseringen av utvecklingen.

Det nya system som Carsmart byggt för NCC har kapacitet att hantera stora vagnparker och komplexa fordons- och inventariebestånd på ett enkelt vis. Med det kan Carsmart erbjuda skräddarsydda lösningar baserat på kundens behov och förutsättningar.

De fordon som från början har ingått i avtalet består av servicefordon, maskiner och verktyg som används uteslutande i tjänsten. Under maj 2022 fördjupades samarbetet och kom att inkludera även förmånsbilar. Det innebär en mängd tillkommande fordon, knutna till förare, och ekonomi kring det som ska administreras. För detta har Carsmart ett system, som innefattar både teknik, organisation och kompetens.

– Helhetslösningen inkluderar hantering av kundfrågor, förmånsvärdesberäkningar och fullservicesystem för administration. Tjänsterna skräddarsys för kundens behov och saknar, mig veterligen, motsvarighet på marknaden. Tjänsten har ett modernt gränssnitt och vi har en användarvänlig app som ger kunden översikt över bilens data. Vi har nu även utökat vårt supportteam med en funktion för förarsupport, berättar Erik Bengtsson, produktchef på Carsmart.

Supportavdelningen som utvecklats från grunden utifrån NCC:s behov, har nu kapacitet att erbjuda även andra kunder samma service. Kunden har allt samlat på ett ställe, för att kunna se och påverka all data kopplat till bilen på ett smidigt och överskådligt sätt. Möjligheterna att behovsanpassa lösningarna efter kundens riktlinjer, är i stort sett obegränsade.

– Att vi som kund fick vara med och påverka utvecklingen har inneburit stora möjligheter för oss att få ett skräddarsytt system och helhetslösningar som uppfyller våra behov, säger Petter Viklund, Head of Fleet & Machinery, NCC.

Carsmart fortsätter att utveckla tjänsterna och systemen, för att ytterligare optimera sättet att bedriva fordonsadministration. Petter beskriver hur betydelsefullt det varit för NCC att hitta en samarbetspartner som är snabbfotad med system och tekniklösningar:

– Lika viktigt som det varit i uppbyggnadsfasen, eller kanske ännu viktigare, är det att vi kan fortsätta att jobba med utveckling kontinuerligt. En fleetfunktion i ett stort företag är ju ständigt utsatt för interna förändringar som vi inte kan göra så mycket åt. Då är det avgörande med en lyhörd och förändringsbenägen samarbetspartner som Carsmart, säger Petter.

Carsmart är ett helägt dotterbolag till KG Knutsson AB.