Tillbaka

Mycket att upptäcka i ny demobil

Förmodligen skulle ingen skräddarsy sin transportbil med så mycket utrustning som vi har installerat i vår nya demobil. Men för syftet att ge våra kunder möjligheten att uppleva, testa och känna på produkter från vårt breda sortiment är den perfekt!

Bilen går på el och reser land och rike runt tillsammans med våra säljare. Eftersom det är en elbil har vi utrustat den med batteriförvärmning från Calix som genom att värma batteriet bland annat ger dig bibehållen räckvidd i kalla klimat. Uppvärmning av kupén i elbilar förbrukar mycket ström från bilens batteri. För att komma runt det har vi installerat kupé- och skåpvärmesystemet Range Plus från Webasto.

Till hantverkares förtjusning har vi installerat ett elsystem som ger 230V och 12V med produkter från WhisperPower, Calix och CTEK. Genom ett separat servicebatteri kan man därför ladda verktygsbatterier och enkelt nyttja ström direkt från bilen. Samma system underhållsladdar också bilens 12V batteri vilket på en bil med förbränningsmotor gör startproblem till ett minne blott.

För att se och synas har vi utrustat bilen med ljusramp, arbetsstrålkastare och varningsljus från Hella, blixtljus från SmartVan och utökat belysningen i skåpet med LED-belysning. I skåpet har vi också installerat lättviktspaneler, inredning och lastsäkring från SmartVan, verktygsskåp från Kamasa Tools och på taket lastbågar från Ultibar med rörbox, steghållare och lastrulle från SmartVan. Framöver kommer taket också att utrustas med solpaneler som ska hjälpa till att ladda servicebatteriet.

Säkerhet på vägen är en prioritet för oss och därför har vi installerat 360° kamerasystem från Continental med 10″ högupplöst pekskärm. På skärmen kan du se fordonet från olika vyer med enkla tryck på skärmen. Även kollisionsvarning från Mobileye är installerat som också känner igen skyltar för hastighetsbegränsning, körfältsvarning och avståndsvarning till framförvarande fordon samt alkolås från Dräger.

Vill du uppleva dessa och alla andra produkter i vår demobil? Kontakta din lokala KGK-representant.