KGK genomför Hack Week

Tillbaka

KGK genomför Hack Week

Att förverkliga och testa nya idéer är det bränsle som tar verksamheter framåt. Ibland behövs det extra mycket fokus och koncentration för att göra detta. Inom IT världen har konceptet Hack Week använts för att ge utvecklare just det utrymme som behövs för att utveckla idéer till konkreta funktioner.

Under vecka 38 genomför KGK IT Development KGK:s första Hack Week. Det innebär att våra IT-utvecklare under en hel vecka lägger det dagliga arbetet åt sidan och bara fokuserar på nya innovativa idéer som teamet tar fram själva relaterat till Autokatalogen.

Detta är ett sätt att arbeta som är nytt för KGK men det är vanligt förekommande inom mjukvaruutveckling. Bland annat E-bay, Volvo och Spotify med flera arrangerar egna Hack Weeks. Ett exempel på en mjukvarufunktion som kommit ur Hack Week är Spotifys spellista Daily Mix.

– Vi genomför Hack Week för att främja innovation. Hur ofta har man inte suttit och kommit på en idé som man vill genomföra men den blir aldrig verklighet för att det vardagliga arbetet kommer i vägen. Det finns ingen tid till att vara innovativ. Att reservera en vecka till dessa idéer ger oss den möjligheten att testa dem och göra verklighet av dem, berättar Jens Lidgren, Head of IT Development.