Dräger överlägset bäst i två oberoende tester av alkoholmätare

Tillbaka

Dräger överlägset bäst i två oberoende tester av alkoholmätare

Nyligen genomförde den svenska tekniksajten M3 och lokaltidningen Göteborgsposten (GP) omfattande tester av marknadens alkoholmätare. Testerna gick ut på att undersöka allt från mätprecision, godkänd EU-standard till användarvänlighet, kontamineringsrisker och andra viktiga egenskaper. När testerna var klara rådde inget tvivel – alkoholmätaren Dräger Alcotest 4000 står som klar segrare i båda avgörandena.

Det finns en uppsjö av alkoholmätare där ute och pålitligheten kring att visa ett korrekt mätresultat är såklart av största vikt. Trots detta finns det många alkoholmätare på marknaden som saknar den önskade precisionen. Men så är inte fallet för Dräger Alcotest 4000. När M3 testade sju olika alkoholmätare och GP testade tio landade alkoholmätaren från Dräger en övertygande förstaplats med högsta betyg i samtliga kategorier.

Så tyckte redaktionerna

M3 – Betyg 5/5

Motivering:
”Utöver referensmätaren är Dräger 4000 helt klart den bästa mätaren i det här testet. Den visar jämna resultat, uppfyller EU-krav, är extremt enkel att använda och Dräger är det fabrikat som polisen själva använder.”

Läs hela testet från M3

GP – Betyg 10/10

Motivering:
”Dräger 4000 visar på nästintill exakta värden. När maskinen blåser ut en simulerad andningsluft på 0,2 promille hamnar testvinnaren på 0,21 promille.”

Läs hela testet från GP