Tillbaka

Calix kupévärmare vinnare i Vi Bilägares test

I nya numret av tidningen Vi Bilägare, från 25 oktober, finns ett stort test av kupévärmare. Vi kan stolt berätta att vinnaren som utsetts är Calix Waveline 1700. 

Kupévärmarens bästa egenskaper enligt testet: 

  • låg ljudnivå 
  • flera monteringsmöjligheter 
  • dubbla effektlägen  

Vi Bilägare motiverar vinsten såhär: 

”Testets mest mångsidiga vinnare kommer från Calix. Med tre olika monteringsmöjligheter är det enkelt att hitta en optimal planering i bilen. Även när värmaren är fastmonterad går den att vrida för att skapa optimal luftcirkulation. Fläktmotorn är tyst, lågvarvig och byggd utan onödig elektronik, men bidrar till en något ökad höjd. Lufthastigheten är inte högst i testet men räcker för de flesta bilar. Dessutom finns ett lågeffektsläge på 1100 watt”. 

Tidningen lyfter också det faktum att Calix Waveline 1700 endast har ett kretskort, till skillnad från många av konkurrenterna som har mer elektronik i sina värmare. Ett plus ges också för att värmaren är svensktillverkad. 

Kupévärmare ökar trafiksäkerheten 

Många tänker främst på kupévärmare som en bekvämlighetsprodukt eller en extra lyx. Det är såklart väldigt skönt att slippa sätta sig i en kall bil, för att inte tala om hur värdefullt det kan kännas att inte behöva skrapa rutorna när det är frost och is ute. Men kupévärmaren ökar också trafiksäkerheten väsentligt, eftersom den driver bort fukt och minskar imma på insidan av rutan, så att föraren ser ordentligt. En varm kupé ger en mer avslappnad förare som håller i ratten på ett behagligt vis. Mycket tryggare körning alltså! 

Waveline är den senaste serien med kupévärmare i miniformat från svenska Calix. Den har en helt ny motorteknik som ger ökad effektivitet och den går tystare än sina föregångare. Värmarens fäste är 360° vinklingsbart med bajonettanslutning, och den kan monteras upp- och ner. Waveline 1700 har återställningsbart automatiskt överhettningsskydd.