Tillbaka

Begagnade bildelar utökar Autoexpertens sortiment med 4,4 miljoner nya delar.

Inom kort lanserar KGK och Autoexperten tjänsten Begagnade bildelar. En service som erbjuds till Autoexpertens kunder tillsammans med KG Knutsson AB.

I samarbete med bildemonterare utökas Autoexperten verkstäders sortiment med 4,4 miljoner delar. Det innebär att kunden kan välja begagnade alternativ som är billigare, mer miljövänligt och som inte alltid finns i det ordinarie sortimentet. Tjänsten bidrar till en hållbar cirkulär ekonomi, genom att tillvarata reservdelar från fordon som hamnat ”på skroten”. Produkterna som ingår i tjänsten Begagnade bildelar är kvalitetsklassade och har 1 års garanti.

– Vi är stolta över att vi kommer att kunna erbjuda den här tjänsten. Det ger våra verkstäder möjlighet att på ett smidigt sätt ge sina kunder alternativ till nya delar ur vårt ordinarie sortiment. Bra för både ekonomin och miljön, säger Magnus Norin, stf. affärsenhetschef KGK.

Kunden kommer att göra sin beställning precis som vanligt i Autoexpertens katalog. Där finns valet att se tillgängliga produkter från begagnat-sortimentet. Nya och begagnade produkter kan blandas i varukorgen och köpet samlas på en och samma faktura, från Autoexperten. Demonteraren levererar de kvalitetssäkrade produkterna direkt till verkstäderna.

– Verkstäderna har länge haft ambitionen att kunna återanvända vitala delar från andra fordon. Tjänsten Begagnade bildelar gör det genomförbart på ett enkelt, smidigt och kvalitetssäkrat vis. Systemet bakom tjänsten är helt integrerat i den vanliga katalogen, så att verkstäderna inte behöver leta efter delar själva hos enskilda demonterare, berättar Magnus.

Autoexpertens verkstäder känner av att efterfrågan på begagnade delar är stor. Tjänsten Begagnade bildelar är ett användarvänligt system, som gör det möjligt att möta slutkundens behov. I Autoexpertens katalog kommer man enkelt att kunna se vilka produkter som finns i Begagnade bildelar och lägga till dessa i beställningen.

Se gärna denna film, som presenterar tjänsten Begagnade bildelar.