Möten med andra människor ger Frans energi

Frans Ablahad är butiks- och lageransvarig på KGK i Sollentuna. Ett varierande arbete som handlar om produkt- och lagerhantering, men framförallt daglig kontakt med kunder, leverantörer och kollegor.
– Det bästa med att jobba på KGK är människorna, jag känner mig hemma här, säger Frans.

Frans Ablahad

På KGK:s lager och butik i Sollentuna möts kunder och kollegor av Frans Ablahad. En 24-åring som för fyra år sedan kom in på KGK som konsult från ett bemanningsföretag men som, precis som hans dåvarande chef misstänkte, blev kvar efter att uppdragstiden gått ut.

– Min chef på bemanningsföretaget hade jobbat med KGK tidigare och sa när hon presenterade uppdraget att hon trodde jag skulle bli kvar. Dels för att jag är intresserad av bilar, men framförallt misstänkte hon att jag skulle trivas väldigt bra i företagsklimatet – och det var precis det jag gjorde, säger Frans.

Varierande arbetsuppgifter

Sedan starten 2017 har arbetsuppgifterna varierat. Från början arbetade han främst med ordermottagning medan idag handlar det om hela processen för lagerhantering, ta emot och lämna ut varor, möta kunder och sköta digitala system. Det stora logistikcentret finns i Enköping och Frans tar dagligen emot varor från dem och levererar till kund.

– Det är intensivt men kul. Det är allt ifrån att hantera lager rent fysiskt, möta kunder och så blir det en del tid framför datorn. Variationen gör att tiden går fort.

”Det bästa är människorna”

Det kan utåt sett se ut som att arbetet handlar om varor och logistik, men det är just i service och kontakt med människor som han hittar drivkraften. Mellan varuhanteringen och arbetet framför datorn hinner han alltid med lite gott snack med kunderna.

– Jag träffar kunder mer eller mindre från klockan åtta på morgonen till klockan halv tre på eftermiddagen. En del är nya men de flesta som kommer är stammisar. Jag frågar hur de mår och om de gjort något roligt i helgen. Vissa blev nog lite ställda i början men nu är man mer som polare och snackar avslappnat. Det är det bästa med jobbet, alla härliga människor jag träffar.

Kontakten med kunder, leverantörer och kollegor beskriver han genomgående som öppen, trevlig och hjälpsam. Att stämningen är god tror han beror mycket på att man satsar på att personalen ska må bra. Att det finns gym och yoga-sal på kontoret passar honom eftersom han gillar att träna, men det handlar också om personalpolitiken, chefer som lyssnar och möjlighet till utveckling.

– Jag upplever att jag får min röst hörd här. Min chef kollar med mig hur jag mår, vad jag ser för förbättringsmöjligheter och problem. Är det något som ska förändras så får man stöd, och det går ofta fort.

Gott om karriärmöjligheter

När det gäller framtiden så vet Frans inte var exakt han befinner sig, eller vad han jobbar med, om fem år.

– Det jag vet är att om jag är kvar här i huset så finns det gott om möjligheter. Det finns många olika typer av verksamheter inom KGK och när det annonseras lediga tjänster på intranätet upplever jag att man ofta ger medarbetare möjligheten att testa en ny tjänst. Ger man sig på ett nytt uppdrag här så finns också stöd att få från både chefer och medarbetare. Någon att bolla med är aldrig långt bort, folk här är hjälpsamma.

Privat har han en tydligare vision av framtiden. Just nu lever han ekonomiskt och kör klimatsmart i en elhybrid från Toyota för att spara ihop till en lägenhet. Så snart lägenheten är inköpt börjar sparandet till sportbilen.

– Jag skulle vilja ha en Audi, ett riktigt monster, säger han skämtsamt och skrattar.