ELLSY – kontroll på laddboxarna

Via vår betal- och administrationslösning ELLSY administrerar och driftar du enkelt dina laddpunkter. Du hanterar alla dina laddboxar i samma system genom att koppla dina laddplatser, som kan vara på olika geografiska platser, till ditt ägarkonto. Du kan blanda laddboxar från olika tillverkare i en och samma installation och samtidigt nyttja dynamisk lastbalansering som fördelar strömmen mellan laddarna. Laddeffekten optimeras utan
att elsystemet överbelastas. Du har full kontroll över alla dina anslutna laddboxar och
kan styra energikonsumtionen i realtid.

 

 

 

 

 

 

 

Med ELLSY har du ett anpassningsbart system, med en alltid uppdaterad mjukvara som
ger en rättvis fördelning av laddkostnader för debitering av dina användare. Du får tillgång
till statistik och flertalet verktyg för prissättning och användning. Dina användare i sin tur använder en praktisk app för att ladda. Appen finns för både iPhone och Android.

 

Funktioner i systemet

I molnet

Genom att ELLSY är ett helt webbaserat system kan du som ägare komma åt det när som helst och var som helst, bara du har tillgång till dator. Det gör det enkelt att lägga till och ta bort användare, samt lösa driftsproblem och andra utmaningar.

Hantera laddplatser

De flesta olika laddboxar som finns på marknaden kan hanteras i ELLSY. Du blir med andra ord inte låst till ett speciellt laddboxmärke/modell och kan välja det som är bäst för dig när det är dags att utöka laddplatserna. I systemet kan du som ägare välja exakt hur dina laddplatser ska vara uppsatta.

Säkerhet och GDPR

ELLSY har mycket hög säkerhet. Användaren kan själv öka den via tvåstegsautentisering. All kommunikation sker över säkert protokoll. Systemet tillhandahåller fullt stöd för den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Användarinformation och data är skyddade.

Smart laddning

Med ELLSY kan du optimera laddningen utifrån vad fastigheten har för kapacitet. Du kan välja fast lastbalans och dedikera en viss effekt för laddarna på parkeringen att dela på. Eller så väljer du dynamisk lastbalansering där ELLSY mäter vad fastigheten förbrukar och fördelar den överskjutande delen till laddboxarna, oavsett hur mycket eller lite det är. På detta sätt optimerar och sprider du ut ditt effektuttag över dygnet. Systemet kan också ställas in att ha olika prioriteringsordningar för laddningen när effekten i fastigheten inte räcker till, t.ex. först till kvarn, eller jämnt mellan laddboxarna.

Publikt och privat

ELLSY hanterar både privat och publik laddning. För privata laddboxar kan du välja att inte visa punkten på kartan. Det går även att ställa in systemet så att laddaren är privat vissa tider men publik under övrig tid. Pris för laddning kan också ställas in beroende på vem det är som laddar. Laddningen kan startas både via appen ELLSY eller via en RFID-tag. Priserna för laddning kan även sättas till dynamiska priser, lägre pris när beläggningen på parkeringen är låg eller nattetid då elen normalt är billigare. De som laddar betalar genom kortbetalning där man i appen registrerar sitt kort.

Statistik

Du kan hämta ut detaljerad statistik och rapporter från ELLSY. Även tydliga grafer och uppgifter om exempelvis intjäning, antal laddningar och nya kunder finns lättillgängligt. Du kan välja att se din statistik för totalen, en laddplats eller en specifik laddbox. All statistik sparas i ägarkontot och är alltid tillgänglig. Du som ägare kan filtrera statistiken för att visa relevant information. Laddningssystemet uppdaterar statistiken på kontot i realtid.

Läs broschyren om ELLSY

Funktioner i appen

Betalningar

Notifikationer för elbilsförarna

Skanning av QR-koder

Transaktioner och laddning

För iPhone och Android

Interaktiv karta

Sortera laddplatser efter filter

Information om laddboxar

Nattläge och kartinställningar

Roaming

Kontakta mig

Vi berättar gärna mer om ELLSY.
Fyll i formuläret och skicka in. Vi kontaktar dig.