Elektrifiering

Samhällets pågående omställning till en elektrifierad fordonsflotta går snabbt och den drivs av ambitionen att minska miljöpåverkan från transporter. Antalet elektrifierade fordon på våra vägar ökar för var dag som går, vilket kräver en snabb och omfattande utveckling av laddinfrastruktur.

Laddning för bilar och tunga fordon

Vi jobbar för att möjliggöra omställningen genom att erbjuda produkter och tjänster för laddning av personbilar, tunga fordon och båtar i såväl företag, kommuner som bostadsrättsföreningar. Oavsett vilket alternativ du som fordons- eller vagnparksägare väljer för transporter i framtiden har vi produkterna och tjänsterna som tryggt och säkert tar dig framåt längs vägen.

Elbilsladdning

Med KGK:s tjänster för elbilsladdning får du en helhetslösning som är anpassad efter dina behov.

Ladda på jobbet

Vi hjälper dig att ladda bilen på parkeringen vid jobbet. Erbjud anställda och besökare ett enkelt sätt att ladda sin laddhybrid eller elbil på jobbet. Vi hjälper dig hela vägen till en färdig lösning till era privata bilar, tjänstebilar eller servicefordon.

Ladda hemma

Vi hjälper dig och grannarna att komma igång med laddningslösningar i bostadsrättsföreningen. Med våra tjänster för uppföljning och fördelning av kostnader mellan föreningens medlemmar blir det en rättvis och modern hantering av elbilsladdning. Vi har flera olika laddboxar som fungerar med både vår app ELLSY och RFID-taggar som gör identifiering och säkerhetsfrågor enkla att lösa.

Ladda vid depå

Vi levererar lösningar för laddning av tunga fordon med DC-laddning i verksamheter med exempelvis bussar och lastbilar.

Ladda längs vägen

Använda vår app ELLSY på resan för att hitta publika laddplatser.

 

Administration och debitering

Våra boxar och stolpar för elbilsladdning är självklart uppkopplade mot molnet. Via vår tjänst ELLSY kan du enkelt administrera laddpunkter och debitering. Det gör det möjligt för oss att uppdatera mjukvaran i laddboxar samt ger dig som kund full kontroll över er lösning.

Lär känna ELLSY och KGK

 

 

Läs broschyren om ELLSY

Lösningar för publik laddning

Erbjud kunder, förbipasserande och övriga besökare ett smidigt sätt att ladda bilen.

Tillsammans med er tar vi fram de lösningar som krävs för att ni ska kunna erbjuda publika laddningspunkter för besökare eller förbipasserande oavsett om det är företag eller privatpersoner.

Kontakta mig

Från oss finns alla möjliga lösningar, från enklare monterat-och-klart erbjudanden till uppkopplade helhetslösningar för flera platser och fastigheter – det är era behov som styr. Oavsett vad ni väljer kan ni känna er trygga. KGK koncernen har jobbat med lösningar till fordonsbranchen sedan 1946. Vi har produkter, tjänster och tillbehör från ledande leverantörer inom elbilsladdning och E-Mobility.

Vi erbjuder dig

Betallösning

Enkla och smidiga betallösningar

Fördelning av kostnader

Fördelning av kostnader för bostadsrättsföreningar

Statistik & Rapporter

Se förbrukningsdata per individ eller station

Tillgänglighet

Lösningar som är tillgängliga dygnet runt

Trygghet

Moderna och säkra produkter från ledande leverantörer.

Support

Behöver du hjälp eller rådgivning finns vi här.

Lastbalansering

Genom att erbjuda olika lösningar för lastbalansering optimerar vi laddeffekten efter dina förutsättningar och antalet fordon som laddar samtidigt.

Garanti på installation

Vi ger alltid 5 års garanti på installation.

Projektplan

Tillsammans med våra projektledare tar vi fram en tidsplan för installation och en fullständig offert.

Uppkopplade laddpunkter

Beroende på förutsättningarna på platsen där laddstationen ska installeras kan anslutningsmöjligheten anpassas. Välj t.ex. mellan ett integrerat 4G-modem eller anslutning via LAN-kabel. En laddstation med 4G-modem kan sköta kommunikationen för många laddstationer genom innovativa master-slav-lösningar. Laddstationerna vi levererar har även stöd för RFID-taggar vilket gör identifiering av användare, upplåsning och senare även uppföljning enkelt att hantera.

Installation

KGK tillsammans med vår behöriga installationspartner står för rådgivning och rekommendationer under installation och drifttagning. I installationsprojektet ingår undersökning av befintlig elanläggning, montering och drifttagning av laddboxarna. Vi har laddboxar och laddstolpar för elbilsladdning från 3,7 kW (laddar ca. 2 mil/timme) och uppåt till snabbladdare (likström). Med lastbalansering säkerställs att elbilsladdningen inte överbelastar fastighetens huvudsäkring. Laddboxarna nyttjar då det lediga utrymmet som finns tillgängligt mellan husets förbrukning och huvudsäkringen.

Guide - Välj rätt laddutrustning till företagsparkeringen

Här besvarar vi några vanliga funderingar och guidar dig till val av rätt laddningslösning för dig.

Läs mer

Guide - Naturvårdsverkets bidrag för laddboxar – det här gäller

Företag, organisationer och föreningar kan få bidrag från Naturvårdsverket för att köpa och installera laddboxar på sina parkeringar. Det går att få avdrag på upp till hälften av kostnaderna.

Läs mer

Guide - ladda elbil säkert

Ovarsam laddning av elbil kan innebära stora säkerhetsrisker. Men har du bara koll på vad som gäller och följer uppsatta regelverk så har du inget att oroa dig för.

Läs mer

Kontakta oss

E-post: ellsy@kgk.se

Telefon: 08-92 34 45