Vi är Webasto i Sverige

Webasto är en av de 100 största leverantörerna till bilindustrin. Vi ser det som ett privilegium att få representera dem i Sverige, Finland och Baltikum.

Webasto bilvärme

Webasto grundades 1901 och liksom KGK har företaget förblivit familjeägt. I Sverige har KGK tagit hand om företagets värmesystem- och soltaksförsäljning till eftermarknaden sedan 1972.

Namnet Webasto härstammar från dess grundare Wilhelm Baier och Stockdorf, orten strax utanför Münich där företaget huserat nästan ända sedan grundandet.

Här på norra breddgrader är det framförallt Webastos bränsledrivna bilvärme som är storsäljaren, men i världen i stort är de mest kända för sina marknadsledande taksystem.

För våra kunder kan KGK tillsammans med Webastos produkter erbjuda skräddarsydda helhetslösningar, vare sig det gäller personbil, tunga fordon, marin, campingfordon eller direkt till tillverkningslinan för industri.

Vi jobbar aktivt med att fordonskoppla Webastos produkter på vår e-handelsplats Autokatalogen för att göra det lättare för montören.

Gå till Autokatalogen

Jan Eriksson

Affärsenhetschef
08-92 30 00
Bränsledriven bilvärme
Elektrisk bilvärme
Motorvärmare
Soltak

Besök gärna Webastos egen webbplats.

eThermo Top: elvärme från Webasto

Nu är Webastos första elektriska parkeringsvärmare för bilar här.

Vår e-handelsplats Autokatalogen

I Autokatalogen har våra kunder marknadens bredaste sortiment ett knapptryck bort. I skrivande stund huserar vi över 500 000 artiklar varav merparten av våra mest sålda produkter är lagerförda i vårt eget logistikcenter i Enköping.

Autokatalogen

Support

Webastos produkter hör till de mer tekniskt avancerade i vårt sortiment. Även om våra kunder är rutinerade och välutbildade montörer så är det skönt att ha någon att vända sig till med frågor. Då mejlar eller ringer de till vår tekniska support.

Support

Hur vi hjälper våra partners och kunder

Logistik är omtanke

Genom tätt samarbete med våra leverantörer och partners säkrar vi att rätt varor kommer fram i rätt tid.

Läs mer om Logistik

Kunskap som för dig framåt

Vi utbildar verkstadspersonal som vill utveckla sin kompetens och sin verksamhet.

Läs mer om KGK Academy

Marknadsföring

För många av våra partners är vi även säljorganisation och marknadsavdelning.

Läs mer om Marknadsföring