Vi är Hella i Sverige

Enligt legenden finns det inget skrivet avtal mellan KGK och Hella, över 50 års partnerskap baseras än i dag på ett handslag.

I ljusets tjänst

Hella är ett globalt, börsnoterat familjeägt företag, med fler än 37 000 anställda i 35 länder. I över 100 år har Hellas utveckling av innovativa produkter och processer gått hand i hand med de nya behov, nya utmaningar och nya värderingar som bilindustrin ständigt ställts inför. Den spännande resan har fört Hella från en liten mekanisk verkstad i tyska Lippstadt till att bli en av världens ledande tillverkare av ljus- och elektronikprodukter till fordon.

Utbudet och kundskapen

I Sverige och Baltikum är KGK Hellas partner. Hellas produktsortiment på 33 000 artiklar kombinerat med vår produkt- och marknadskunskap är en oslagbar kombination. Företaget är i första hand förknippat med belysning, men har ett mycket bredare utbud än så. Tanklock, högtrycksspolarpumpar, centrallåsmotorer och backvarnare är bara några exempel.

Tillsammans med Hella skräddarsyr vi lösningar för i princip alla fordonstyper. Vi provmonterar på personbilar, skogsmaskiner, gruvfordon, entreprenadmaskiner, båtar och jordbruksfordon. Vi tar fram rätt kablage och kravställer fjärsstyrning. Det kunden vill ha fixar vi. Vi kallar det för Kundskap.

Du hittar merparten av Hellas sortiment på vår e-handelsplats Autokatalogen.

Gå till Autokatalogen

Helena Torstenson

Produktchef
08-92 30 00
Arbetsbelysning
Belysning
Säkerhet
Universalbelysning
Varningsljus

Besök gärna Hellas egna webbplats.

Hur vi hjälper våra partners

Marknadsföring

För många av våra partners är vi även säljorganisation och marknadsavdelning.

Läs mer om Marknadsföring

Logistik är omtanke

Genom tätt samarbete med våra leverantörer och partners säkrar vi att rätt varor kommer fram i rätt tid.

Läs mer om Logistik

Kunskap som för dig framåt

Vi utbildar verkstadspersonal som vill utveckla sin kompetens och sin verksamhet.

Läs mer om KGK Academy